Hallo, wij gaan jullie alles vertellen over wat je in groep 8 kunt verwachten. Groep 8 is namelijk een jaar waarin alles gebeurd. De spannende dingen zoals de IQ test, de drempelonderzoek, de Cito toetsen en ook nog de normale toetsen van alle vakken en wereldoriëntatie. Je gaat ook naar open dagen om een middelbare school te kiezen, dan krijg je een rondleiding over de hele school (die vast heel groot is), en dan krijg je ook workshops.

In groep 8 ga je tevens veel zelfstandig doen. De meester of juf kijkt je werk niet meer na, maar je moet het zelf nakijken. Sommige kinderen hebben ook pluswerk. Dan moet je een aantal opdrachten maken in 1 week. Je mag ook zelf groepjes maken, en dat moet je verstandig doen.

Er zijn ook heel veel leuke dingen die je gaat doen in groep 8:  zoals het voetbaltoernooien, kamp, de musical en de afscheidsdag. De afscheidsdag houdt in  dat dat je laatste dag is op de basisschool, dan ga je voor de laatste keer lol maken met de groepen 8. Kortom: Groep 8 is het beste en leukste jaar van de basisschool!

Razende reporters Hadja en Sirin