De eerste paar weken van groep 8 zijn best spannend, voor de meeste dan. Je hebt nieuwe schoolspullen gekocht, je bent eigenlijk gewoon klaar voor het nieuwe schooljaar. De eerste dag dat je weer op school komt zijn nog veel kinderen zenuwachtig omdat ze bijvoorbeeld een nieuwe juf of meester krijgen. De eerste paar dagen of weken moet je wel wennen aan je nieuwe klas en juf of meester, dat verschilt per persoon. In groep 8 krijg je veel gesprekken, over je advies, kamp, open dagen enzovoort. Daarover hoef je je geen druk over te maken want dat komt wel goed. Ook krijg je veel toetsen wat wel wat minder leuk is. Maar je gaat ook op kamp, hebt veel uitjes, en hebt ook nog een afscheidsavond. Groep 8 is gewoon een super jaar. Dus niet bang of verlegen zijn het komt allemaal goed. Kinderen die volgend jaar naar groep 8 gaan, alvast veel plezier!