Onze school

Basisschool De Triangel biedt uw kind een geweldige en leerzame schooltijd. Onze leerlingen gaan met plezier naar school en hebben hoge waardering voor de vakken van de extra leertijd. Onderzoek laat ook zien dat de ouders zeer tevreden zijn over de gehele school.

Basisschool De Triangel scoort bij de eindtoets al jaren ruim boven de inspectienorm. Dit komt in de eerste plaats door een competent en bevlogen schoolteam dat weet aan te sluiten bij de behoeftes van de leerlingen. In de tweede plaats komt dit door het goede oudercontact. Voor leerlingen is er de herkenning dat ouders en school op één lijn zitten.

Richard, de directeur

IMG_9362

Schooltijden

Wanneer is de school open?

Schooltijden

maandag 08.30-15.00
dinsdag 08.30-15.00
woensdag 08.30-12.30
donderdag 08.30-15.00
vrijdag 08.30-15.00

De leerlingen op de Triangel hebben een continue rooster.
Tijdens de pauze hebben wij een actieve overblijf.

de Triangel schoolgids

Bekijk hier de officiële schoolgids van schooljaar 2020 – 2021. U vindt hier de jaarkalender en informatie over de school

Talentenontwikkeling

Elk kind heeft een eigen talent. Op de Triangel krijgen de kinderen naast het reguliere programma nog extra vakken om zich te ontwikkelen en hun talent te ontdekken. De vakken worden gegeven aan de helft van de groep door een vakdocent.

Dans

Dans

Ritmisch bewegen op muziek! Zowel in groepjes als individueel leren de kinderen stapjes en liedjes van de dansjuf.

Crea

Crea

Actief bezig zijn met je handen staat voorop. Verschillende technieken worden aangeleerd en het resultaat is om trots op te zijn.

Rots & Water

Rots & Water

Sociale vaardigheden worden aangeleerd bij DVS en bij Rots & Water. De leerlingen krijgen training om sterker te staan en meer weerbaar te worden.

Drama

Drama

Van jongs af aan krijgen de kinderen les in drama. Hierbij leren ze om zich expressief uit te drukken, presenteren en zelf teksten te schrijven.

Zwemmen

Zwemmen

In de groepen 5 en 6 krijgen de leerlingen zwemles bij de Houtzagerij. Deze zwemlessen vinden plaats tijdens schooltijd.

Schrijfdans

Schrijfdans

Schrijfdans wordt gegeven aan de kleuters om op een speelse manier te werken aan de motoriek. Een combinatie van bewegen, muziek en leren schrijven.

Muziek

Muziek

Tijdens de muziekles komen de kinderen in aanraking met verschillende muziekinstrumenten en leren allerlei liedjes.

Computerlogie

Computerlogie

De computer wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen les krijgen in het gebruik van de computer.

Gym

Gym

De gymlessen op de Triangel worden gegeven door professionele gymleerkrachten. Sport, spel en sportiviteit staan bij lessen centraal.

Techniek

Techniek

Naast de theorielessen in de klas krijgen de kinderen ook praktijklessen met techniek. Kinderen leren opdrachten te plannen, ontwerpen en uit te voeren.

Engels

Engels

Aan de hand van de methode Discovery Island leren de kinderen vanaf groep 5 Engels.

LKP coördinator

LKP coördinator

Zoek meester Onno gerust op voor vragen over talentenontwikkeling op de Triangel.

Vreedzame school

Op de Triangel werken we sinds het schooljaar 2018-2019 met de Vreedzame School. In deze lessen krijgen de kinderen alle tools om het samen gezellig, veilig en rustig te houden op school. Zo leren zij op de juiste manier omgaan met conflicten, hoe je een goede luisterhouding hebt maar ook hoe je vrienden kunt maken en houden. Iedereen is anders en we respecteren verschillen.

  1.  Voor groot en klein zullen we aardig zijn.
  2. Elke jongen, elke meid zorgt voor de veiligheid.
  3. We zullen goed voor de spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen.
  4. Rust is fijn, om onszelf te kunnen zijn.

Actieve overblijf

Tijdens de overblijf hebben wij gekozen voor een actieve overblijf. Dit houdt in dat we verschillende sportieve activiteiten aanbieden waar de leerlingen een keuze uit kunnen maken. Door deze manier van overblijven hoeft geen één kind zich te vervelen, hij of zij is altijd welkom bij één van onze activiteiten! Daarnaast zijn we de afgelopen tijd druk bezig geweest met Schoolplein14, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. Mede hierdoor wordt ons schoolplein binnenkort opgeknapt met coatings waarmee de leerlingen nog meer actieve spelletjes kunnen spelen!

IMG_9054
IMG_9358

Snappet onderwijs

Snappet is een programma dat werkt via een tablet of laptop. Groep 4 en 5 werken met tablets. Groep 6 t/m 8 werken met laptops (Chromebooks). Elke leerling heeft zijn eigen apparaat (device). Op onze school werken wij met Snappet tijdens het vak rekenen. Daarnaast gebruiken wij Snappet ook voor extra oefening tijdens de vakken spelling, taal, technisch lezen, woordenschat en studievaardigheden. Het voordeel van werken met Snappet is dat de kinderen direct feedback (antwoord) krijgen. Daarnaast werken kinderen op hun eigen niveau. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen, die met Snappet werken, meer opdrachten maken en sneller op hun niveau vooruitgaan.